Hoofdmenu
Darmzinnig Menu

Posted in Aktueel

Gezonde darmen startpunt goede gezondheid

Gezonde darmen startpunt goede gezondheid

Donderdag 13 december presenteerden Katinka Huiskamp en Marieke Lebbink het boek Darmehbo, een uniek stappenplan voor gezonde darmen. Circa 60 geïnteresseerden verzamelden zich in de Verbeelding om over de praktische insteek van het boek te horen en ter plekke wat ‘darmzinnige’ hapjes te proberen.

dr. Marten Otten: “Wat goed dat dit boek er is!”

Maag-darm-leverarts Marten Otten kwam voor de gelegenheid naar Zeewolde en uitte zich lovend over het initiatief en het boek zelf: “Een uniek boek dat zich in de toekomst zeker zal bewijzen”. Dat het boek actueel is blijft uit de groeiende groep mensen die last hebben van buikklachten. Naar schatting is dat zo’n 20 procent van de Nederlandse bevolking waarbij de klachten variëren van een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree of juist verstopping. Ook klachten als vermoeidheid, futloosheid, onder- of overgewicht kunnen hun oorzaak vinden in de darmen.

Darmehbo is een praktisch boek waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Het boek is ook een ideaal hulpmiddel voor (huis)artsen, diëtisten en andere hulpverleners, maar door de praktische insteek ook voor thuisgebruik. Diëtist Katinka Huiskamp: “Darmebho bevat voorbeeldmenu’s, recepten en tips om je darmen gezond te eten. Ook zijn er hoofdstukken die eerste hulp bieden bij verstopping, diarree en wisselende buikklachten.”

Solide communicatie uit Zeewolde zorgde voor een frisse en kleurrijke uitstraling van het boek. Onder het label Solide boeken is het communicatiebureau ook uitgever van het boek.