Hoofdmenu
Darmzinnig Menu

Posted in Aktueel

Uniek stappenplan voor gezonde darmen!

Uniek stappenplan voor gezonde darmen!

Darmehbo ‘Eet je darmen gezond!’

Naar schatting 10 tot 20 procent van de Nederlandse bevolking heeft last van aanhoudende buikklachten: een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree of juist verstopping. De klachten leiden vaak ook tot andere problemen zoals vermoeidheid, onder- of overgewicht. Gezonde darmen zijn het startpunt voor een goede gezondheid. En dat is precies de reden waarom Marieke Lebbink en Katinka Huiskamp het boek Darmehbo hebben geschreven. 

“Darmklachten staan niet op zichzelf”, zegt Marieke Lebbink, orthomoleculair diëtist, natuurvoedingsconsulent en darmtherapeut. “Ze zijn dan ook meestal niet snel met een pilletje op te lossen. Met voeding kun je gelukkig wel veel doen. Maar dan moet je eerst inzicht hebben in de oorzaak van het probleem.”

Soms zijn mensen jaren aan het zoeken naar een oplossing. Het is Marieke Lebbink ook overkomen omdat de kennis over voeding en het effect op de darmen medisch gezien niet goed gebundeld is. Zij heeft door haar opleidingen haar eigen buikklachten kunnen “wegeten”. Deze kennis en 22 jaar werkervaring deelt ze graag met anderen via dit boek.

Darmehbo is een praktisch boek waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Het boek is ook een ideaal hulpmiddel voor (huis)artsen, diëtisten en andere hulpverleners.

Diëtist Katinka Huiskamp: “Darmebho bevat voorbeeldmenu’s, recepten en tips om je darmen gezond te eten. Ook zijn er hoofdstukken die eerste hulp bieden bij verstopping, diarree en wisselende buikklachten.”

Maag-Darm-Leverarts dr. Marten Otten schreef het voorwoord in dit unieke boek: “Darmehbo. Het klinkt zo eenvoudig, maar wat is het belangrijk. Weinig mensen realiseren zich hoeveel nare klachten je van je buik kunt hebben. Het is vaak erg lastig de oorzaak van die vervelende en steeds terugkerende maag- of darmklachten op te sporen. Naar mijn overtuiging kun je bij deze zoektocht veel steun hebben aan deze Darmehbo.”